Vanaf 29 juli: nieuwe verkeerssituatie

14 juli 2013, 21:30 Vanaf 29 juli: nieuwe verkeerssituatie

Vanaf maandag 29 juli uur rijdt al het verkeer van en naar Nijmegen via de Waalbrug over een nieuwe weg. Deze tijdelijke ‘by-pass’ is aangelegd om de bouw van de Verlengde Waalbrug mogelijk te maken zonder het verkeer te hinderen. De verlenging van de brug is nodig omdat de Waal bij Lent een nevengeul krijgt. De tijdelijke weg zal de komende twee jaar in gebruik blijven. In het weekend van 27 en 28 juli wordt het verkeer rijstrook voor rijstrook omgezet naar de nieuwe weg en zullen er minder rijstroken beschikbaar zijn.

De Verlengde Waalbrug wordt gebouwd ten noorden van de monumentale Waalbrug. Deze gaat straks over de toekomstige nevengeul heen, die wordt gegraven in het kader van ‘Ruimte voor de Waal’. De Verlengde Waalbrug komt te liggen op het tracé van de huidige weg tussen de Waalbrug en Lent. Gedurende de bouw van de verlengde brug rijdt het verkeer de komende twee jaar met een kleine knik over een nieuwe weg, parallel aan de Prins Mauritssingel. De tijdelijke weg heeft - net als de huidige weg -  2x2 rijstroken, een busbaan en een fietspad in twee richtingen. Daarnaast komt er ook een op- en afrit naar Bemmel en Lent.

Nadat de nieuwe weg op 29 juli in gebruik is genomen, wordt de huidige weg naar de Waalbrug  en de directe omgeving ingericht als bouwterrein. Dat betekent dat niet alleen het meest zuidelijke deel van de Prins Mauritssingel maar ook de westelijke oprit van de Waalbrug (‘het oortje’), een deel van de Griftdijk-Zuid (tussen Oosterhoutsedijk en het fietsviaduct) en de trappen van de Waalbrug niet meer toegankelijk zijn. Aan de oostzijde van de Waalbrug komt een tijdelijke trap.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Partners