"Je moet het werk samen maken"

Je moet het werk samen makenRené van de Ven (43) is uitvoerder bij Ploegam en nu fulltime bezig met de aanleg van de omleiding Prins Mauritssingel. Hij vindt het erg belangrijk een korte lijn met zijn vakmannen buiten te hebben, je moet het werk samen maken en wil altijd benaderbaar zijn voor de mannen. René heeft al veel grondverzetprojecten uitgevoerd en ziet Ruimte voor de Waal als een grote uitdaging.

Als uitvoerder ben je voornamelijk bezig met het aansturen van mensen. “Ik zorg ervoor dat iedereen op tijd op de juiste locatie is en dat de benodigde materialen aanwezig zijn om de werkzaamheden uit te kunnen voeren”, vertelt René. “Daarbij worden alle werkzaamheden op elkaar afgestemd en  zijn we nu op zoveel plaatsen aan het werk dat hier een grote uitdaging ligt. Ook de afstemming tussen de verschillende uitvoerders van i-Lent is erg belangrijk. We zijn toch van elkaar afhankelijk en moeten het werk met zijn allen binnen de afgesproken tijd realiseren”.

Elke ochtend gezamenlijk starten
“Om te weten wat er speelt binnen het team vind ik het heel belangrijk elke ochtend samen op te starten met een kop koffie. Op deze manier hoor ik wat er speelt en ben ik makkelijk benaderbaar voor de mannen die ik aanstuur. Dit is erg belangrijk want zij zijn toch degenen die het werk buiten moeten gaan maken. Na de koffie kan ik nog laatste instructies meegeven waarna ze buiten aan het werk gaan. Daarna ga ik op kantoor het papierwerk bijwerken, zoals het dagboek en de planningen”.

Werkzaamheden controleren
“Ook staat een dagelijkse ronde met de hoofduitvoerder op de agenda om de stand van zaken buiten te bekijken en bepaalde knelpunten te bespreken. De hoofduitvoerder heeft ook contact met alle projectleiders waardoor informatie snel bij de juiste persoon terecht komt”.
“Daarnaast controleer ik als uitvoerder of het ontwerp op locatie goed wordt uitgevoerd, dus zoals het aan de tekentafel bedacht is”.

Veiligheid?

“Veiligheid is voor mij persoonlijk heel belangrijk. Enerzijds dat mijn team veilig kan werken maar ook dat we bouwen aan een veilige omgeving voor omwonenden.  Uit het verleden is gebleken dat hoog water een groot risico is voor Nijmegen en omstreken. De bouw van deze omleiding is een gedeelte van het project Ruimte voor de Waal en met dit project realiseren we een veiligere omgeving voor alle omwonenden”.

Partners