Het bijhouden van een grondstromenregistratie is een flinke uitdaging

Het bijhouden van een grondstromenregistratie is een flinke uitdaging

Martijn Verberkt (36) werkt als administratief medewerker voor i-Lent en is mede verantwoordelijk voor de grondstromenregistratie en afvalstromenregistratie van alle disciplines van het totale werk. Samengevat administreren en registreren we de grondstromen zodat je altijd kan zien welke grond van A naar B gaat. En welke grond wordt afgevoerd of in depot gaat. Hier gelden wettelijke regels voor bijvoorbeeld om te voorkomen dat grond van verschillende kwaliteiten gemengd wordt. Ook alle afvalstromen worden vastgelegd zodat we als bedrijf kunnen aantonen dat we voldoen aan de landelijke wetgeving.

Grondstromen en afvalstromen
“Met grondstromen worden alle handelingen bedoeld zoals ontgraven, bestemmen, opslaan, vervoeren en storten van grond. Met de hoeveelheid grondwerk die i-Lent uitvoert ben ik daar bijna fulltime mee bezig”, zegt Martijn. “Maar ook de afvalregistratie kost aardig wat tijd bij een werk als deze, want in Nederland heb je een meldingsplicht bij alleen al het vervoeren van afvalstoffen. Als je dan met vervuiling te maken hebt, komt daar nog wel wat meer bij kijken”.

i-Lent
“Via de gemeente Nijmegen ben ik aanraking gekomen met BV Aanbouw. Die  hebben mij voorgesteld bij i-Lent, waar ik na een selectieprocedure kon starten. Werken bij i-Lent bevalt heel goed en is erg afwisselend. De organisatie is divers, er is tot nu toe geen dag hetzelfde en de onderlinge sfeer is goed”.

Ruimte voor de Waal
“Ook het project Ruimte voor de Waal spreekt me als inwoner van Nijmegen erg aan, het is een heel mooi en groot werk. In eerste instantie wist ik niet eens dat het zo uitgebreid was. Bijvoorbeeld dat er eerst een omleiding gebouwd moet worden voordat je de Verlengde Waalbrug kan gaan bouwen. Daar denk je in eerste instantie niet aan. En om dit nu van dichtbij mee te kunnen maken is erg leuk en leerzaam”.

Partners