iLent

ilent4_logo_i_duragroenCombinatie i-Lent bestaande uit Dura Vermeer Divisie Infra BV en Ploegam BV, realiseert onder de naam i-Lent het uitdagende project 'Ruimte voor de Waal'.
i-Lent is de roepnaam van Combinatie Dura Vermeer - Ploegam. De letter ‘i’ in de naam ‘i-Lent’ verwijst naar het Engelse woord ‘eye’ en geeft aan de dat ogen niet alleen op Nijmegen zijn gericht, maar zeker ook op Lent. ‘Ruimte voor de Waal’ verbindt Lent en Nijmegen op een natuurlijke wijze met elkaar. Het creëren van een rivierpark in de vorm van een eiland speelt daarin een essentiële rol. Vandaar de associatie met het woord ‘island’.

Adriaan de Jong (projectmanager i-Lent) is eerst verantwoordelijke van het project.  Hij kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. ‘Dit is een fantastisch project voor ons’, zegt Adriaan. ‘De veelzijdigheid, de uitstraling, de uitdaging… Alles zit erin. Het doel is waterveiligheid, maar zeker ook ruimtelijke kwaliteit. Wij staan te trappelen om de mooie visie die er ligt, ook echt tot haar recht te laten komen. Daarbij moet het gebied de allure krijgen die het verdient. Daar doen we alles aan de komende jaren.’ 

-logo-dv-origineel- 

logo-ploegamprojectteam-rvdw-klein

 Foto: Thea van den Heuvel

Partners